Öğretmene Yönelik Çalışmalar

01.10.2021 197

 

Öğretmene Yönelik Çalışmalar

Ortaokul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi önleyici ve gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda öğrencilerin bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla öğretmenlerle işbirliği halinde çalışmalar yürütür.

           1.  Hizmet İçi Eğitim Çalışmaları

Önleyici ve gelişimsel rehberlik çalışmaları kapsamında öğretmenlere yönelik öğrencilerin gelişim özellikleri hakkında eğitimler verilir.

            2.  Sınıf Öğretmenliği Çalışmaları

PDR Servisi çerçeve programı doğrultusunda düzey programları hazırlanır, uygulanacak materyaller sınıf öğretmenleriyle paylaşılır. Sınıfların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan çalışmalar sınıf öğretmenleriyle ortaklaşa yürütülür. Rehberlik saatlerinde kullanılabilecek çeşitli etkinlikler hazırlanır.

            3. Görüşme Saatleri

Düzey psikolojik danışmanı sınıf öğretmenleri ile dönem başında haftalık görüşme saatlerini belirler. Bu görüşme saatlerinde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda bireysel görüşmeler ve sınıf içi çalışmalar yapılır.

             4. Akademik Destek Çalışmaları

Bireysel farklılığı olan öğrenciler için öğretmenlerle işbirliği yapılarak bireyselleştirilmiş eğitimsel öğretimsel uyarlamalar yapılır, öğretmenlere bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP) hazırlık sürecinde destek olunur.

              5. Öğretmen Odak Grup Çalışmaları

Öğretmenlerimizi öğrencilerimizin gelişim özellikleri hakkında bilgilendirmek, çözüme yönelik davranış ve tutumlar konusunda küçük çalışma grupları oluşturarak öğretmenlerimize destek olmak amacıyla odak grup çalışmaları düzenlenmektedir.

              6.Öğretmen Broşürleri

Öğrencilerimizin gelişim özellikleri ve ihtiyaç duyulan konular doğrultusunda öğretmenlerimizi bilgilendirmek amacıyla öğretmen broşürleri hazırlanmaktadır